lokaal, traditioneel & knettervers

Onze Bieren

Lager, niet de meest makkelijke brouwtechniek maar wel onze liefde. We beginnen er altijd mee en zullen er ook altijd bij terugkomen. Dit is dan ook ons paradepaardje en grote trots.

De mix van traditionele biologische mouten van hoge kwaliteit geeft STOKED zijn body, kleur en een licht karamel en moutig smaakprofiel.
De klassieke Nobel hoppen geven een milde bitter en een fris aroma.

5%

Dit amberkleurige Stoombier heeft het karakter van een Ale, door het gebruikt van de unieke California Lager gist. Frisse citrus aroma’s en smaken van mout en karamel komen samen in balans met de medium bitters van Amerikaanse hoppen. De toevoeging van Cascade aromahoppen geven het een bloemig karakter.

5,5%

Zoigl geldt als HET traditionele bier van Oberpfalz, Duitsland. Het is een ongefilterd bier van lage gisting dat op ambachtelijke wijze wordt gebrouwen in een gemeenschappelijke brouwerij.

Wij hebben moderne brouwtechnieken toegepast voor onze ambachtelijke versie van Zoigl. Traditionele ingrediënten zijn gecombineerd met onze favoriete mouten en Nobel hoppen en geven deze nieuwerwetse Zoigle een unieke smaakbeleving.

6,5%

Onze Kristallweizen heeft het typische karakter van een weizen door het te brouwen met een traditioneel weizen gist volgens Beierse traditie. Door onze Hefeweizen op een speciale manier te filteren hebben we deze kenmerken behouden maar de body van het bier vermindert. Zo wordt hij nog eens extra drinkbaar en toegankelijk. Door toevoeging van Mandarina Bavaria hop en sinaasappelzest krijgt hij een subtiele kick van citrus, kruiden en een extra fruitig aroma.

5%

Een verfrissende fruitige dorstlesser. Duitse gersten en een mooie Duitse nobelhop vormen de basis voor onze Radler. Door het toevoegen van hibiscus heeft het een mooi zuurtje gekregen is zij super dorstlessend. Hibiscus geeft haar daarnaast een prachtige rode kleur.

Ons Radler heeft een tintelende, verkwikkende smaak. De fijne citrustonen en het frisse aroma van hibiscus zorgen ervoor dat deze Radler de perfecte dorstlesser is.

2,5%

Dark Lager

1 juli in alle ABT cafe’s

Fotogallerij