A tribute to staying fresh

Hibiscus Radler

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist, hibiscus, citroenlimonade
Alcoholpercentage: 2,5%
Smaaknotitie

Een verfrissende fruitige dorstlesser. Duitse gersten en een mooie Duitse nobelhop vormen de basis voor onze Radler. Door het toevoegen van hibiscus heeft het een mooi zuurtje gekregen is zij super dorstlessend. Hibiscus geeft haar daarnaast een prachtige rode kleur.  Ons Radler heeft een tintelende, verkwikkende smaak. De fijne citrustonen en het frisse aroma van hibiscus zorgen ervoor dat deze Radler de perfecte dorstlesser is. 

Eerste release:  Maart 2022 

Take it back to Woodstock, Flower Power and the hippy sixties with our Hibiscus Radler. Drink the love. Stay Cool! Stay happy!

De oorsprong van Radler

Radler bier is steeds meer in opkomst. Niet alleen citroen, maar ook smaken als grapefruit en appel worden al toegevoegd aan deze lichte, zomerse biertjes. Veel mensen weten eigenlijk niet waar het Radler bier vandaan komt.

Uit nood geboren

Voor de oorsprong van de Radler moeten we terug naar het Duitsland van 1922. Radler bier is ontstaan in Beieren, in Duitsland. Rond deze tijd begon de fiets aan zijn opmars en trokken steeds meer Duitsers er in het weekend op uit. Reden voor de heer Franz Kugler – een lokale kroegbaas – om een fietspad aan te leggen dwars door het bos naar zijn restaurant de “Kugler Alm” (bij München). Dit fietspad werd zo populair dat er op een zonnige zaterdagmiddag ineens zomaar duizenden dorstige Duitsers op zijn terras neer streken. Bij gebrek aan bier besloot hij zijn voorraad vruchtensap ook aan te spreken. De Radler (van de duitse term voor Fietsen) was geboren!  

Frisse dorstlesser

Radler bier bestaat uit pils of bruin bier met limonade. Gemiddeld bestaat een Radler bier uit 50% bier en 50% limonade. Er zijn echter ook brouwerijen die een verdeling aanhouden van 60% bier en 40% limonade. Het is echter heel wat anders dan fruitbier. Hierbij wordt het fruit namelijk al toegevoegd tijdens het brouwproces. Echte bierkenners zien Radler dan ook niet als echte biersoort, omdat volgens hen door de vermenging met limonade de karakteristieke smaak van het bier verloren gaat. Wij denken dat dat komt omdat grote brouwers vooral bezuinigen op de limonade en kiezen voor goedkope toevoegingen zoals kristalsuikers en smaakstoffen. Hoe dan ook, Radler bier is een heerlijke verfrissende dorstlesser voor op warme dagen en wij zweren er bij als de temperatuur zomers wordt.

Onze Radler: terug naar de oorsprong

Met onze Radler willen we terug naar de oorsprong. In het begin was zo’n Radler een gewoon pintje, gemengd met citroenlimonade. Geen gekke smaakcombinaties. Voor onze Radler hebben we het ook zo simpel mogelijk willen houden. Daarom kozen wij voor een perfect biertje met een geniaal goede citroenlimonade. Een goed bier en een goede limonade. STOKED! is dol op de bloem van de Hawaii, deze friszure bloemen hebben we toegevoegd voor extra smaaksensatie en een nog frisser eindresultaat. Het is ook deze bloem die onze Radler een prachtige dieproze kleur geeft.

De basis voor onze Radler

Voor ons basisbier van onze Radler hebben we de Pils en Vienna als basis mouten gebruikt. Vienna mout is om het net iets meer kleur te geven dan pils en om de basis net wat meer body en een vollere smaak te geven. Deze hebben we aangevuld met caramouten. Het woord zegt het zelf: het zijn mouten waarvan de graankorrel gedeeltelijk gekarameliseerd of versuikerd is. We hebben CaraRed en CaraPils voor een voller aroma, zachtere smaak en diepere kleur en om de schuimstabiliteit te verhogen. Verder hebben we 1 soort hop toegevoegd; Hallertauer Mittelfrueh. Dit is Duitslands meest nobele hopsoort en een “aromahop”, met een zeer fijn aroma en een lichte kruidigheid en afkomstig uit dezelfde streek als dat Radler ooit is ontstaan.

It’s all about balance

Door toevoeging van citroenlimonade komt de zomer je tegemoet. De juiste verhouding limonade met ambachtelijk gebrouwen bier zorgt voor een mooie balans tussen zoet, zuur en bitter. Dit maakt onze Radler een unieke frisse en zomerse ervaring.