a tribute to perfection

Unfiltered Lager

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, gist
Alcoholpercentage: 5%

Smaaknotitie: De mix van traditionele biologische mouten van hoge kwaliteit geeft STOKED zijn body, kleur en een licht karamel en moutig smaakprofiel. De klasieke Nobel hoppen geven een milde bitter en een fris aroma.

Eerste release: 2021 mei

A tribute to unfiltered lager

Traditioneel, lokaal en knettervers

Onze brouwers hebben een voorliefde voor Duits bier en de traditie van lokaal brouwen. Onze Unfiltered Lager is een Kellerbier en ongefilterd, hij komt het meest in de buurt van een Ongefilterd bier uit München en omgeving. De reden waarom wij het bier ongefilterd brouwen, is omdat dit het ware karakter van het bier behoudt. Aroma’s en smaken die verdwijnen tijdens het filtratieproces blijven in ons bier aanwezig.

 

Brouwproces en kwaliteit

Er is gekozen voor een brouwproces waarbij het bier tijd krijgt om te rijpen (6 weken in totaal). Bierfabrikanten hebben baat bij een zo snel mogelijk proces en ontwikkelen hun gehele proces inclusief hun gist met het oog op de productiesnelheid. Echter, hiermee gaat ook de diepte in de smaak verloren, waarmee je supermarkt pils kunt ervaren als ‘vlak’. Daarnaast heeft dit macro pils (gebrouwen in miljoenen liters) een hoog koolzuurgehalte. Wij geloven dat dit hoge gehalte koolzuur de smaak lang niet altijd ten goede komt. Daarom is ons gehalte koolzuur (prik) minder overheersend en meer zoals het in Beieren gangbaar is. Nog belangrijker misschien wel zijn onze ingrediënten: we gebruiken enkel biologische mouten en Nobel hoppen.Het gaat ons om de smaak, die is het aller- allerbelangrijkste en krijgt telkens bij iedere brouw weer onze liefde en aandacht.

World Beer Awards – Silver

Amper vijf maanden na de introductie van ons Ongefilterde Lager zijn we bij de World Beer Awards bekroond met een Silver award. Een enorme waardering voor ons bier waar we dan ook erg trots op zijn. Nog leuker vinden we de persoonlijk geschreven reviews op Untappd (een platform speciaal voor het maken van je ervaring met een bier).

Stoked is what we are

‘Proost’ is voor gewoon bier, en STOKED! is voor het vieren van het leven met vrienden. Dat doen wij het liefst met een toegankelijk en soepel bier die uitnodigt om het glas meermaals te heffen. STOKED! zijn is een levenswijze, een manier van enthousiasme vinden en het beleven en ervaren. Die dingen doen in het leven waar je echt gelukkig van wordt. Ons ongefilterde lager is net als het eindeloos peddelen voor die ene perfecte golf.

Geduld is een schone zaak en doorzettingsvermogen is een must! Voor minder gaan we niet.