Lokaal bier betalen met lokale munt

Vix

LOKAAL BIER TE KOOP MET LOKALE DIGITALE MUNT

De Vix is vanaf nu ook te gebruiken in de webshop van STOKED! De betaalmogelijkheid van deze regionale, digitale munt is officieel als betaalmogelijkheid toegevoegd aan de webshop van de brouwerij. Mensen met Vix konden al bij verschillende locaties,  STOKED! kopen zoals bij Ekoplaza,  Kaaszaak Daan Blankendaal,  Museum Kranenburgh,  Urban Nomads Club BV en Soepp.

De kracht van de regio
Geld is een betaalmiddel. Een ruilmiddel dat het mogelijk maakt om goederen en diensten efficiënt uit te wisselen. En dat is precies wat Vix doet. Het unieke van Vix is dat je deze alleen in de regio  bij regionale deelnemers kunt besteden. Sommige zien dat als een beperking, maar het is juist de kracht. Vix besteed je in je eigen regio en zo versterk je dus de lokale economie. Het biedt nieuwe kansen voor (jong) talent, meer mogelijkheden voor lokale producenten, zoals ook STOKED! Het verbindt, je koopt niet alleen iets, maar ook van iemand, door geld in de regio te besteden geef je de regio meer kansen, elke euro die je omzet in Vix blijft rondgaan in de regio, en dat is de multiplier zoals hij bedoeld is. Uiteindelijk zorgt dit voor meer diversiteit in de winkelstraat. Kortom de stad en de streek worden er leuker, aantrekkelijker en beter van. Met de Vix-betaal-app op hun smartphone ontdekken “vixers” op een eenvoudige manier steeds meer winkels en bedrijven waar ze kunnen vixen. Kortom ze leren leren nieuwe mensen, winkels en bedrijven kennen. Dat vinden inmiddels ook tientallen particulieren die hun tijd vooruit zijn en al een Vix-rekening geopend hebben.

Vix sluit dus perfect aan bij de visie van STOKED! Lokaal en gericht op de lokale gemeenschap. David Stomph vult aan “we staan 100% achter het gedachtegoed van Vix. Bovendien is het ook aantrekkelijk voor ons dat alle vixers, die misschien nog niet van STOKED! hadden gehoord nu via hun app op de hoogte worden gesteld dat ze ons bier kunnen bestellen. Daarnaast geeft het ondernemers een gezicht. In plaats van grote winkelketen en multinationals naar kleinere bedrijven in de regio. Door gebruik te maken van de regionale munt leer je de mensen en bedrijven in jouw buurt steeds beter kennen. En je helpt elkaar verder. Dat gaat helemaal vanzelf. Want het wordt een sport om zoveel mogelijk te doen met je digitale munt.”

Treftwoorden: Vix, regio, digitale munt, circulaire economie, circulair.